Mostra i recursos educatius de TalentLabII

El proper dia 23 d’octubre de 2013, a les 18h, tindrà lloc la mostra de resultats de la primera i la segona edició de TalentLab a la Sala d’exposicions de la Residència d’Investigadors (CSIC- Generalitat de Catalunya).

“TalentLab. Co-crear continguts científics amb el públic” és un projecte de co-creació basat en tallers participatius que posen en relació a diferents comunitats amb l’objectiu de dissenyar conjuntament continguts científics educatius i divulgatius. L’objectiu és establir noves vies de col·laboració entre la comunitat científica i la societat, especialment la comunitat educativa.

La segona edició ha organitzat quatre tallers al llarg d’aquest any. Els tres primers dirigits a professors i investigadors. Aquestes primeres sessions tenien com a objectiu crear conjuntament un recurs educatiu online.  A més, s’ha obert una nova línia de treball que inclou la participació del públic.

Com a resultat d’aquestes experiències s’han produït tres recursos educatius que ofereixen una gran riquesa i varietat de continguts i formats: Estris de ceràmica proposa experimentar a l’aula amb les tècniques artesanals de producció de ceràmica al neolític; Missió a Mart, planteja el repte de viatjar virtualment, a través d’un videojoc, al planeta vermell; La pesca: abans i ara, planteja una recerca interdisciplinar per acostar-se a l’activitat pesquera utilitzant fonts de documentació presencial i l’elaborant un vídeo per a mostrar els resultats. Tots aquests recursos tenen l’interès de situar els alumnes com a protagonistes de l’activitat, la qual cosa, ha d’afavorir les seves capacitats per a la recerca, la seva creativitat i també la reflexió.

D’altra banda, el darrer taller obert al públic Co-crear una exposició científica amb el públic, obert a un públic més general, tenia l’objectiu d’involucrar els participants en la concepció d’una exposició científica com a “excusa” per a pensar col·lectivament formes de divulgar la recerca científica més enllà de la mirada especialitzada. La mostra també exposarà les idees que van resultar d’aquest taller que girava al voltant de la dualitat natura-tecnologia, amb un format “per emportar”.

TalentLab és una iniciativa de la Unitat de Cultura Científica de la Delegació del CSIC a Catalunya amb la col·laboració de La Mandarina de Newton, diferents instituts del CSIC a Catalunya, la Residència d’Investigadors i compta amb el finançament de la Fundación Espanyola para la Ciencia y la Tecnología.

La mostra s’inaugura el 23 d’octubre a les 18h i romandrà oberta els dies 24 i 25, de 10 a 13 i 16 a 19h.

Share

Envia un comentari

 

 

Podeu fer servir aquestes etiquetes HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Formació

Publicacions

Dossier de premsa

Grups de treball

 

@CoCreatingCult Tweets

Follow @CoCreatingCult on twitter.